Binnenkijken bij

Ytsje en Joeri

Met het hele gezin bij elkaar in zwarte, strakke keuken

Ze realiseerden een flinke uitbouw aan hun woning en schiepen daarmee de ruimte voor deze grote, moderne en strakke keuken. Het is een heerlijke ruimte geworden waar Ytsje, Joeri en hun drie kinderen graag en veel tijd doorbrengen met elkaar.

Met de tuin op het zuiden en veel binnenvallend licht leent de ruimte zich prima voor een zwarte keuken. De strakke, symmetrische indeling wordt echter nooit té donker doordat de achterwand doorbroken wordt met een grote nis en ‘overgaat’ in een brede koffiehoek.

Groot kookeiland

Ytsje en Joeri stapten blanco in het ontwerp van hun nieuwe keuken. ‘We bezochten een aantal zaken, maar toen we bij Vebe Keukens kwamen voelde dat meteen vertrouwd. Zij stelden ons op het gemak en namen alle tijd om samen met ons deze mooie keuken te realiseren. Het enige dat we wisten is dat we graag een kookeiland wilden. Een groot kookeiland waar onze drie kinderen aan kunnen zitten.’

Twee ovens

De zwarte, strakke keuken is gecombineerd met een stoer grijs werkblad, zowel op het eiland als op het riante aanrecht in de hoek. De inrichting is afgestemd op het grote gezin; dat is bijvoorbeeld te zien aan de twee ovens van Bosch, één met magnetronfunctie en een grote, gewone bakoven. Aan weerzijden zitten een grote koelkast en een grote diepvries, beide over de hele hoogte van de wand. Met de kookplaat van Novy en de Quooker is de keuken van alle gemakken voorzien.

Stopcontacten in kookeiland

Aan alle benodigdheden in het gebruik is gedacht. ‘Onze kinderen ontbijten elke ochtend aan het kookeiland, precies zoals we het in gedachten hadden’, vertelt Joeri. ‘En na school zitten ze er ook weer. Ze doen er huiswerk en blijven er lekker hangen. We hebben twee stopcontacten in het kookeiland, zodat er nooit ruzie komt over wie de laptop er mag opladen en aan de kant van de bar zit veel kastruimte voor de printer, telefoonkabels en dat soort zaken; zodat dat ook netjes opgeborgen is. Het is perfect: alles wat we van een keuken hadden verwacht.’