De spoelbak

augustus 15, 2017

De spoelbak is een belangrijk onderdeel van de keuken, zowel functioneel als bepalend voor het uiterlijk van uw keuken. Er zijn talloze soorten spoelbakken verkrijgbaar. Spoelbakken vormen tegenwoordig ook een veelzijdige werkplek, dankzij geïntegreerde snijplanken, afdruiprekken en vergieten en andere accessoires.

Een goede spoelbak sluit perfect aan op het aanrechtblad. Zo heeft u geen last hebt van opstaande randen of richels. Vuil krijgt geen kans om zich in de kieren te hechten en het water veegt u direct van het aanrecht in de bak. Bij de aanschaf van uw keuken heeft u keuze uit een enkele, dubbele of anderhalve bak. Wilt u met of zonder afdruip blad, rond, vierkant of asymmetrisch en zelfs complete spoelcentra? De meeste spoelbakken vindt u in rvs, kunststof of composiet. Ook de retro spoelbak, die in elke gewenste kleur betegeld kan worden, en de nostalgische spoelbak van koper, porselein of natuursteen zijn veel gevraagd in de keuken.

Spoelbakken kunnen op verschillende manieren worden toegepast. De inbouwvariant hangt met opstaande rand op het werkblad of wordt aan de onderkant van het aanrechtblad gemonteerd. De geïntegreerde spoelbak wordt in het aanrechtblad aangebracht, zodat de spoelbak en en het werkblad naadloos in elkaar overlopen. Frontbouw spoelbakken zitten aan de voorkant volledig in het zicht en steekt vaak iets uit het werkblad. Dit zijn vaak stenen of keramische spoelbakken en zie je dikwijls in de landelijke keukens. Bij een opbouw spoelbak wordt een uitsparing gemaakt in het keukenblad waar hij vervolgens in wordt gelegd. Bij deze mogelijkheid vallen de randen over het werkblad.

TERUG NAAR HET OVERZICHT